جوراب یکی از اجناس پارچهای است که کمترین طول عمر را در بین محصولات پوشاک دارد زیرا در مقایسه با سایر پارچههای نساجی با کمترین هزینه تولید میشود و میزان مصرف بالایی دارد.
بنابراین، جوراب یلدایی باید برای دستیابی به رضایت مشتری مطابق با نیازهای سبک و عملکردی در طول استفاده نهایی تولید شود.
همچنین، محصولات جوراب باید به گونه ای تولید شوند که دارای خواص خوب به ویژه برای مزایای سلامتی بدون تأثیر منفی بر سلامت مصرف کننده باشند.
این تحقیق شامل یک مطالعه تجربی برای یافتن ویژگیهای عملکردی شامل عملکرد ضد میکروبی و ویژگیهای مکانیکی جورابهای بافتنی با استفاده از پنبه معمولی مصری و نخهای ریسیده شده از الیاف جدید بازسازیشده مانند Tencel و Bamboo بود.
علاوه بر این، این مطالعه به بررسی تأثیر ساختار پارچه و استفاده از Lycra بر خواص ضد باکتریایی و مکانیکی میپردازد.
نتایج نشان داد که بقای اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس در جوراب تحت تأثیر نوع ماده و ساختار پارچه است.
این نتایج یک ارزیابی ضروری برای طراحی راحتی و جوراب های سالم برای محیط زیست است.
مواد نساجی حامل خوبی برای انواع مختلف میکروارگانیسم ها هستند و می توانند منجر به مشکلات مربوط به سلامتی برای استفاده کننده شوند.
میکروب ها ریزترین موجوداتی هستند که با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند.
آنها از انواع میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها تشکیل شده اند. باکتری ها موجودات تک سلولی هستند که در زیر گرما و رطوبت بسیار سریع رشد می کنند. علاوه بر این، زیر دسته های خانواده باکتری ها گرم مثبت (استافیلوکوکوس اورئوس) و گرم منفی (اشریشیا کلی) هستند.
برخی از انواع خاصی از باکتری ها بیماری زا هستند و باعث عفونت متقاطع می شوند.
بوی غیر قابل تحمل از لباس های داخلی مانند جوراب، گسترش بیماری ها. تغییر رنگ و بدتر شدن کیفیت منسوجات بخشی از اثرات مضر باکتری های بد است.
- منابع: